Tannbehandling

Mange dyr opplever å få tannproblemer i løpet av livet. God forebygging kan hjelpe dyret ditt å holde en frisk og god munn - hele livet.
Vi tilbyr tannsteinsfjerning med ultralydscaler og polering, og utfører både tannrøntgen og tanntrekk ved behov.

Våre kjæledyr kan få tannproblemer på lik linje med oss mennesker, men de viser det ofte ikke og kan ikke si ifra.

Tegn på at ditt kjæledyr kan ha smerter i munnhulen kan være blant annet gjentatt slikking og smatting, at de kun tygger mat på en side av munnen, mindre lyst på mat og tyggebein, avmagring og aggresjon når man rører ved munnen.

Vi anbefaler at du ser over ditt dyrs tenner daglig, gjerne i forbindelse med tannpuss. På denne måten kan man se etter om tenner eller tannkjøtt har fargeforandringer, eller om det er noen hevelser i området. Dårlig ånde kan være et varsel om at noe er galt.

Daglig bruk av myk tannkost eller fiberklut og tannpasta beregnet for dyr, er den mest effektive metoden for å forhindre dannelse av tannstein. Dette bør man helst starte med når dyret er ungt, slik at den blir vant til at man sjekker tenner, både hjemme og hos dyrlegen. Tannpasta for dyr er tilsatt god smak, så etter hvert blir det populært når tannkosten tas fram. Man kan først venne kjæledyret til å få pusset jekslene i overkjeven på begge sider, og etter hvert venne den til å få pusset flere og flere tenner.

Selv om man pusser dyrets tenner daglig kan det noen ganger være behov for tannsteinsfjerning under bedøvelse hos veterinæren.

Her blir det tatt en grundig sjekk av hele munnhulen, og vi kommer med anbefalinger rettet til akkurat ditt kjæledyr. Ved tannsteinsfjerning vil også tennene bli polert etter behandlingen, slik at tannstein ikke fester seg så lett på nytt.

Det hender også at kjæledyrene våre kan få skader på tennene, eller at de blir løse. I disse tilfellene vil det ofte være anbefalt å trekke tennene som er skadet eller løse, og dette gjøres under full narkose, hvor dyret får smertestillende i tiden etter tanntrekk.

Selv om trekking av tenner høres voldsomt ut ser vi at de fleste dyr fortsetter å spise tørrfôr og tyggeben som normalt, til tross for at de mangler noen tenner.

Tannbehandling hos oss vil alltid inkludere gassanestesi med overvåking, væskebehandling, varme, utfylling av tannskjema, fjerning av tannstein med polering av tenner. Tannrøntgen gjøres som tillegg dersom det er indikasjon for behov, eller ved eiers ønske.

Les mer om tannhelse hos hund og katt her.
Spør oss gjerne hvis du trenger råd eller har spørsmål angående tannbehandling. Vi hjelper deg gjerne.