Kirurgi

Gjennom et dyrs liv kan det oppstå situasjoner som gjør at det trenger kirurgi - både akutte situasjoner og planlagte operasjoner. Vårt team står klart til å hjelpe deg og ditt dyr.

Ved Steinkjer Dyreklinikk utfører vi både bløtvevskirurgi og enkelte benoperasjoner.

Bløtvevskirurgi er blant annet kastrering, fjerning av livmor ved livmorbetennelse og fjerning av svulster - herunder fjerning av svulster med behov for hudrekonstruksjon. Vi foretar også inngrep for å fjerne analsekker, åpne trange nesebor og operasjon for lang bløt gane. Benoperasjoner i utfører er blant annet operasjon av avrevet korsbånd, patellaluksasjoner og amputasjoner.

Der det er mulig ønsker vi gjerne se kjæledyret til en konsultasjon før operasjon settes opp, slik at vi kan tilrettelegge operasjonen til akkurat ditt dyr.

Ved en operasjon hos oss vil dyret alltid få en helsekontroll før operasjonen. Her kan det være vi anbefaler blodprøver i tilfelle dyret har noen underliggende problemer vi må ta mer høyde for.
Under operasjonen vil dyret ditt alltid få overvåkning fra en av våre dyrepleiere eller klinikkassistent, som har etterutdanning og god erfaring med overvåkning.

Vi sørger alltid for at dyret har frie luftveier og bruker tube i luftrøret og gassanestesi. Kjæledyret er koblet til en overvåkningsenhet i tillegg til å ha en person som følger med, og får væskebehandling underveis. Vi sørger også for god smertelindring, hvor vi følger trygge anbefalinger for kombinasjon av medisiner for å sikre at ditt dyr er godt smertelindret både underveis og etter operasjonen.

Når operasjonen er ferdig lager vi et grundig informasjonsskriv til hva som skal gjøres hjemme i etterkant, i tillegg til at vi går igjennom all informasjon muntlig med eier for å kunne svare på spørsmål eller bekymringer. Vi sender også med sårbeskytter eller skjerm for å beskytte såret.

To dager etter operasjonen tar vi gjerne kjæledyret inn til en sårkontroll for å se at sårhelingen går som forventet. Dette gjør vi for å fange opp eventuelle infeksjoner tidlig, slik at eventuelle komplikasjoner kan unngås.

To uker etter operasjonen tar vi inn dyret igjen for stingfjerning dersom dette er brukt og foretar en siste kontroll av sårområdet.

Vi tilstreber alltid at etterbehandling i hjemmet skal være så enkelt og oversiktlig som mulig for eier, så vi hjelper gjerne til med å lage enkle medisinplaner. Hvis man opplever problemer med etterbehandling hjemme hjelper vi til med å finne alternativer som kan gjøre det lettere for både eier og kjæledyr.

Spør oss gjerne hvis du har spørsmål i forkant av en operasjon. Vi svarer deg gjerne på det du måtte lure på.