Avliving

Det å skulle ta farvel med et kjæledyr er en tung avgjørelse å ta. Det er derfor viktig for oss at eier og dyr møtes og behandles med respekt i en slik stund.

Siden vi vet det er en tung avgjørelse å ta prøver vi alltid imøtekomme eiers ønske om tidspunkt så langt det lar seg gjøre. Noen ønsker å få hjelp til avslutningen med en gang de har bestemt seg, mens andre ønsker å vente til en spesiell dag eller tidspunkt.

Når man kommer til denne timen er det alltid opp til eier hvor mye av prosessen man ønsker delta på.
Det som skjer hos oss er at veterinæren først gir dyret en bedøvelsessprøyte slik at det sovner. Denne sprøyten fjerner både bevissthet og smertefølelse.
Når veterinæren ser at dyret sover godt legges det inn et venekateter i et ben, hvor den siste væsken gis. Denne væsken er som et veldig sterkt sovemiddel, og gjør at dyret sovner fredfullt og smertefritt inn.

Noen minutter etter at den siste sprøyten er gitt lytter veterinæren og sikrer at hjertet er sluttet å slå. Etter dette kan man enten ta med seg dyret hjem og gravlegge det, eller få hjelp av oss ved klinikken til å ordne med kremering.

Steinkjer Dyreklinikk har avtale med Midt-Norsk Smådyrkrematorium på Ler, som vi har hatt samarbeid med i mange år. Midt-Norsk Smådyrkrematorium har anledning til å tilby aske og urne i retur dersom eiere ønsker dette.
Mer informasjon finnes på deres hjemmesider - Midt-Norsk Smådyrkrematorium

Som nevnt velger man som eier selv hvor mye av prosessen man vil være med på - Noen velger å levere dyret til oss og forlate klinikken, andre vil være sammen med dyret til det har sovnet av første sprøyte, mens andre vil være tilstede til det hele er over.
Det er anledning til å være flere tilstede ved avlivingen dersom dette ønskes - både voksne og barn.

Vi har en liten bok som vi kan gi ut til familier med små barn samt en liste over litteratur i forbindelse med å miste et dyr hvis man ønsker dette.

Spør oss gjerne hvis du trenger råd eller veiledning rundt avliving. Vi hjelper deg gjerne.