Laboratorium

På vårt laboratorium har vi moderne blodanalyseutstyr fra Idexx Laboratorier, i tillegg til utstyr for urinanalyser og mikroskopiering.

På klinikkens eget laboratorium kan vi foreta en lang rekke prøver og analyser - hvor du som eier får raskt svar på resultatet, ofte innen en halvtime.

Vi kan foreta alt fra generelle blod- og urinanalyser på ditt dyr for å vurdere helsetilstand, og vi har tilgang til å kjøre mer spesifikke prøver som progesteron før parring, CRP/senkning, gallesyrer, stoffskifteprøver, koagulasjonstid/blødning og undersøke for pankreatitt/bukspyttkjertelbetennelse m.m.

Av urinanalyser kan vi på klinikken undersøke for bakterier og krystaller, kjøre bakteriologiske undersøkelser, kjemiske undersøkelser, se etter blod m.m.

Vi kjører også undersøkelser med mikroskopiering, herunder skjedeutstryk før parring, hår- og hudprøver, blodprøver og prøver ved ørebetennelser m.m.

For prøver vi ikke kjører selv har vi gode samarbeid med laboratorier både i Norge og utlandet - som sørger for raske og nøyaktige svar, som kommer rett inn i ditt dyrs journal.

Hos oss får man alltid svar på alle prøver som tas - også dersom det ikke er noen funn i prøven.

Spør oss gjerne hvis du lurer på noe rundt prøvetaking og laboratoriesvar. Vi hjelper deg gjerne.