Snapp sin historie

Snapp er en nydelig seniorfrøken på snart 16 år, som de siste årene har hatt problemer med smerter i hoftene og tilbakevendende forstoppelse. Røntgenundersøkelse hos oss viste hofteleddsdysplasi (HD) i høyre hofte. Det vil si en forkalkning i hofteleddet, som ofte fører til mye smerte.
 
Snapp behandles nå daglig med reseptbelagt smertestillende mikstur og laktulose mot mageproblemene sine. Hun får også et fôr som er rikt på fiber for å hjelpe på fordøyelsen. I tillegg kommer hun til oss hver måned for å få en sprøyte med monoklonale antistoffer, som hemmer smertesignalene fra det forkalkede leddet. Dette er en relativt ny medisin som gir Snapp en god smertelindring.
 
Hjemme er det tilrettelagt med krakker i ulike høyder slik at Snapp kan komme seg til sine varme favorittplasser og utkikksposter uten å måtte hoppe for høyt. Hun får være mest inne nå når det er kaldt ute, siden kulde forverrer smerter i forkalkede ledd.
 
Endret gemytt og motvilje mot å bli løftet er andre tegn man kan se som tyder på smerter hos katt. Har du en katt som er mindre aktiv enn før og/eller sliter med forstoppelse? ta kontakt med oss for en timeavtale.